Vereniging Lean Six Sigma Nederland

Brain Rules: welke gedragregels zijn wenselijk voor het ontwikkelen van continu verbeteren in een organisatie.

Op 8 februari a.s. organiseert LSSN i.s.m. Arnoud Herremans van Y47 het Seminar Brain Rules. Het seminar zal op een nader te bepalen locatie in het midden van het land plaatsvinden. Aanvang om 16.00 uur.

De ontwikkeling van een continu verbeter cultuur binnen een organisatie behelst naast organisatorische veranderingen ook een aanzienlijke verandering in gedrag. En juist het veranderen van het gedrag blijkt vaak het meest weerbarstige en uitdagende aspect van een Lean transformatie te zijn. Hiermee wordt het ontwikkelen van Lean veel meer dan het trainen en uitrollen van de Lean concepten en Lean tools. Dat de gedragsverandering essentieel is, is ons al vaak en op meerdere manieren verteld en dat weten we nu wel. En we willen er ook graag mee aan de slag. Maar hoe dan? Door er steeds op te hameren dat de ‘soft side’ van een Lean ontwikkeling belangrijk is lost het probleem niet op.

Wat wel kan helpen is als we eerst beter begrijpen hoe dat ‘softe gedoe’ in ons hoofd werkt. Welke processen zijn tussen onze oren aan de gang die ons gedrag bepalen. Wat zijn onze ‘Brain Rules’. Als we onze ‘Brain Rules’ begrijpen kunnen we deze gaan herkennen en toepassen in de ontwikkeling van het gedrag wat we willen zien in een continue verbetercultuur.

Tijdens deze workshop behandelen we vier Brain Rules die samen ons gedrag bepalen. Daarnaast bekijken we welk gedrag een Lean cultuur van ons vraagt en hoe dit zich verhoudt tot onze Brain Rules. En dan wordt het leuk, want als we de verbanden zien tussen de Lean concepten en hoe deze passen bij onze eigen Brain Rules kunnen we de Brain Rules en Lean concepten met elkaar samen laten werken op een manier die bij ons past en waardoor gedragsverandering soepel samengaat met Continu Verbeteren. Hoe leuk is dat?

Ik nodig jullie van harte uit om samen in een interactieve workshop met onze eigen ‘Brain Rules’ en Lean kennis en ervaring aan de slag te gaan. Elkaar te inspireren en met vertrouwen de toekomst in te gaan.

Aanmelden

Ja, ik meld me aan voor: Brain Rules: welke gedragregels zijn wenselijk voor het ontwikkelen van continu verbeteren in een organisatie.

Soort lidmaatschap

Individueel lidmaatschap Bedrijfslidmaatschap

Persoonsgegevens

Dhr. Mevr.Velden met een * zijn verplicht.

Tools & inspiratie van leden

Lean Six Sigma Nederland (LSSN) is de Vereniging voor en door Master Black Belts, Black Belts, Green Belts en Lean Belts.

Bekijk nu

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website kunnen geven.