Vereniging Lean Six Sigma Nederland

Seminar: Verandermanagement

Na vele interessante webinars in het afgelopen jaar zijn we blij dat we fysiek weer wat kunnen organiseren! We zijn de afgelopen tijd weer druk bezig geweest om een leuk programma voor jullie als leden van LSSN in elkaar te zetten. Op 23 september 2021 hebben we op de mooie locatie “Hotel Landgoed Zonheuvel”, Amersfoortseweg 98 in Doorn, het onderwerp verandermanagement op het programma staan. Schrijf je snel in (let op, alleen voor leden van LSSN), want vol=vol!

Inloop is vanaf 13:00 uur. Het programma start om 13:30 uur en na afloop sluiten we af met een netwerkborrel en een hapje eten. We zien uit naar jullie komst en een inspirerend event!

Het complete programma

1300 Inloop
1330 Welkom
1335 Aanpak verandermngt obv ervaringen NS
1430 Pauze
1500 Oefening; zelf aan de slag
1530 Plenair terugkoppelen
1600 Casus politie
1700 Evaluatie en vooruitblik
1715 Netwerk buffetOver het Seminar Verandermanagement:
Veranderen wordt vaak als iets lastigs gezien, een bijna onneembare horde. Toch veranderen we eigenlijk de hele dag door, iedereen past zich aan aan veranderende omstandigheden. Als we naar veranderingen binnen bedrijven kijken dan slaagt slechts 1 op de 5 veranderingen echt en levert de vooraf gewenste resultaten op. De NS lean transformatie behoort tot een van geslaagde en duurzame veranderingen. NS heeft Lean als filosofie en werkwijze volledig omarmt en heeft net als Toyota gezorgd dat medewerkers elke dag in staat zijn succesvol te zijn.

NS heeft in de periode 2014-2019 haar reizigerstevredenheid met 14% blijvend verbeterd. Dit is bereikt door vanuit missie in de hele operatie van 11.000 medewerkers alle processen en besturingen, resultaatgericht en continu verbetergedrag te ontwikkelen. Over deze transformatie is het boek ‘Wij is belangrijker dan Why, de prestatiedoorbraak van NS’ geschreven. Op basis van deze NS aanpak is inmiddels binnen de Politie een proeftuin op het gebied van Veel Voorkomende Criminaliteit gestart. 

In het Seminar zal je als deelnemer leren wat de NS uitgangssituatie in 2014 was. Ga je met vakgenoten vanuit de NS uitgangssituatie nadenken over 1) welke veranderprincipes gaan we toepassen 2) hoe ziet de Lean transformatie aanpak eruit. Ook leer je hoe NS de transformatie heeft uitgevoerd en wat er goed en minder goed ging. Aan de hand van een tweede verandercasus bij De Politie, wordt dezelfde verander werkwijze toegepast in een proeftuin. Paul en een medewerker van De Politie, die direct bij het project betrokken is, licht de casus toe.

Paul van Schaik was vijf jaar de Lean en Continu Verbeter programmadirecteur bij NS. Hij is nu als Partner van Improvery direct betrokken bij de Veel Voorkomende Criminaliteit proeftuin bij de Politie.


Aanmelden

Ja, ik meld me aan voor: Seminar: Verandermanagement

Soort lidmaatschap

Individueel lidmaatschap Bedrijfslidmaatschap

Persoonsgegevens

Dhr. Mevr.Velden met een * zijn verplicht.

Tools & inspiratie van leden

Lean Six Sigma Nederland (LSSN) is de Vereniging voor en door Master Black Belts, Black Belts, Green Belts en Lean Belts.

Bekijk nu

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website kunnen geven.